Even geduld aub..
Busy loader
print
A A A

Onze Oudduitse herders-fokbeleid

Ashley

Teven

Reuen

Jonge honden

Met pensioen

De Oudduitse herders zijn onze hobby. We fokken met enige regelmaat selectief een nestje met ze. We hebben ons dagelijks werk en hoeven er niet van te bestaan. We plannen onze werkzaamheden om de honden heen, zodat er altijd iemand bij de honden is.

Aan onze Oudduitse herders stellen we hoge eisen. Tegenwoordig zijn er steeds meer onderzoeken mogelijk, variërend van HD-foto's, pennhippen, hartfilmpjes en ga zo maar door. Wij laten bij onze Oudduitse herders traditionele röntgenfoto's op eventuele aanleg voor HD en ED maken. Wij vinden het niet zinvol dit op hele jonge leeftijd te laten doen. Wij kijken goed naar onze honden en wandelen en trainen er dagelijks mee. Ze hebben een uitstekende conditie.

Onze Oudduitse herders wonen bij ons in huis.

Wij fokken conform de regels van de DRC alleen met honden die uitmuntende heupen en ellebogen hebben.

Onze Oudduitse herders zijn allemaal HD-A (vrij) en ED-vrij bevonden. Beter is er niet!

Onze honden zijn getest op DM. De vereniging vereist deze test niet en er zijn ook veel vragen en onduidelijkheden over de zuiverheid van de test, maar we wilden toch uitsluiten dat ze dit in hun genen meedragen.

Uitsluitend honden met een zuiver karakter worden door ons voor de fok ingezet. Zuiver in de zin dat ze absoluut vrij zijn van angst, dominantie of agressie. Uiteraard mogen onze Oudduitse herders huis en haard beschermen. Maar voorop staat dat ze lief, aanhankelijk en betrouwbaar zijn.

De pups worden bij ons in huis geboren. Daar blijven de pups bij ons en mogen ze bij mooi weer al even mee naar buiten, tot ze naar hun nieuwe baasjes mogen.

Ze groeien op tussen de andere honden en de kinderen en maken alle geluiden mee. Ze worden goed gesocialiseerd, gechipt, ontwormd en ingeënt voordat ze worden afgegeven.

Niet iedereen komt per definitie in aanmerking voor een pup. Wij fokken heel zorgvuldig en alle pups worden met de grootst mogelijke zorg, liefde en aandacht groot gebracht. De puppykoper zal aan "hoge eisen" moeten voldoen voordat wij een pup afgeven. Impulsaankopen worden sowieso niet gehonoreerd en zoals de puppykoper ons moet kunnen vertrouwen dat wij een lieve gezonde hond hebben gefokt, zo zullen ook wij de puppykoper moeten kunnen vertrouwen dat ze "ons" puppy een goed thuis zullen geven; een hondenleven lang!! Om deze vertrouwensband op te bouwen vinden er, voordat de pup het nest verlaat, vanaf de 4e week van de pup meerdere gesprekken en bezoeken plaats. De pup kan dan worden gereserveerd. Het is te doen gebruikelijk dat een kleine aanbetaling wordt gedaan, zodat beiden de zekerheid hebben van gemaakte afspraken. We benadrukken in de gesprekken met de pupkopers dat het van het grootste belang is dat de pup consequent wordt opgevoed en minimaal puppycursus en een vervolgcursus doorloopt, het liefst bij een KC (kynologenclub). In de 6e week van de pup kiezen we samen met de pupkoper de pup die qua karakter het beste bij hen past. We stellen een koopcontract op dat bij aflevering van de pup wordt ondertekend.

Met enige regelmaat krijgen we aanvragen van mensen die beiden buitenshuis werken. Wanneer er geen andere honden aanwezig zijn en de pup per dag meer dan 2 uur alleen zal zijn, dan kan een aanvraag niet gehonoreerd worden, tenzij een definitieve goede oplossing wordt gevonden in de vorm van bijvoorbeeld een vaste oppas die als het ware het derde baasje van de pup wordt.

Zie ook de fotopagina !
M. Kinneging
Tilburg
Tel. 06 5358 4348

info@caterstede.nl
Development & hosting: BizzView